Website migratie

De afgelopen tijd heb ik mogen werken aan het migreren van een website. Ik deel graag het proces hiervan met je.

Voor Nynke Hillebrand van Bewust Energiek, heb ik de domeinnamen en website mogen verhuizen naar een andere hosting provider.

We hebben er voor gekozen om het domein te verhuizen zodat Nynke zelf het beheer heeft over haar eigen domeinnamen en bestanden op de hosting. Hierdoor kan ze bij alle gegevens achter haar website. Door op deze manier te werken blijft de klant betrokken bij het proces en geeft het inzicht in de eigen website.

Werkwijze Website migratie:

🌐Backup maken de website, database en mailboxen.
🌐Transfer code aanvragen bij vorige hosting provider.
🌐Domein registreren door middel van transfer code bij hosting provider.
🌐Door de verhuizing is de website tijdelijk niet bereikbaar. Dit duurt maximaal 48 uur.
🌐Terug zetten van de backup van de website, database en mailboxen.
🌐Testen van de werking van de website.
🌐En de website is weer in de lucht en bereikbaar!😀

Nynke deelde over onze samenwerking:
Richard heeft mij heel snel en kundig geholpen op mijn hulpvraag. Ik wilde wisselen van domeinhost met mijn volledige website. Mijn vragen werden vlot beantwoord en er is goed over na gedacht over het overgangsproces zodat de alles weer zou werken als voor de verhuizing. In de toekomst zal ik mijn website wijzigingen en funnels via RHB ICT laten lopen. Ik ben een tevreden en blijvende klant.

Mocht je hier meer over willen weten, stuur me gerust een berichtje! Ik help je graag.

Benieuwd geworden of kan ik je ergens mee helpen?
Neem vrijblijvend contact met mij op.